Медитация

ЙОГА зона

Какво е медитация?

Медитация е проста практика, достъпна за всички, която може да намали стреса, да увеличи спокойствието и яснотата и да насърчи щастието.

Да се научиш да медитираш е лесно и ползите могат да дойдат бързо. Тук предлагаме основни съвети, за да започнете по пътя към по -голямо спокойствие, приемане и радост.

ЙОГА зона

Защо да практикуваме ?

Подобрява емоционалното здраве

Някои форми на медитация могат да доведат до подобрена представа за себе си и по-положителен възглед за живота. Например, един преглед на леченията, дадени на повече от 3500 възрастни, установи, че медитацията за съзнание подобрява симптомите на депресия.

Може да понижи кръвното налягане

Мета-анализ на 12 проучвания, включващи близо 1000 участници, установи, че медитацията помага за намаляване на кръвното налягане. Това е по-ефективно сред по -възрастните доброволци и тези, които са имали по-високо кръвно налягане преди проучването.

Може да намали загубата на памет, свързана с възрастта

Подобренията в вниманието и яснотата на мисленето може да ви помогнат да поддържате ума си млад. Киртан Крия е метод на медитация, който комбинира мантра или песнопение с повтарящо се движение на пръстите, за да фокусира мислите си.

Подобрява съня

Почти половината от населението ще се бори с безсъние в един момент. Едно проучване сравнява програми за медитация, основани на съзнанието, и установява, че хората, които медитират, спят по-дълго и са подобрили тежестта на безсънието, в сравнение с тези, които имат нелекарствено контролно състояние.

ЙОГА зона

Видове Медитация

Медитацията за съзнание

Медитацията за съзнание произхожда от будистките учения и е най -популярната техника на медитация на Запад. В медитацията за внимателност обръщате внимание на мислите си, докато те преминават през ума ви. Не съдите мислите и не се занимавате с тях. Просто наблюдавате и отбелязвате всякакви модели.

Медитация чрез движение

Въпреки че повечето хора мислят за йога, когато чуят медитация за движение, тази практика може да включва ходене през гората, градинарство, чигун и други нежни форми на движение. Това е активна форма на медитация, при която движението ви води. Медитацията с движение е добра за хора, които намират мир в действие и предпочитат да оставят умовете си да се скитат.

Духовна медитация

Духовната медитация се използва в източните религии, като индуизма и даоизма, и в християнската вяра. Подобно е на молитвата, тъй като размишлявате върху тишината около вас и търсите по -дълбока връзка с вашия Бог или Вселена.

Визуализационна медитация

Визуализационната медитация е техника, фокусирана върху засилване на чувствата на релаксация, мир и спокойствие чрез визуализиране на положителни сцени или изображения. С тази практика е важно да си представите ярко сцената и да използвате всичките пет сетива, за да добавите възможно най -много детайли.

ЙОГА зона

Музика за отпускане на ума

Музиката има много прекрасни ползи за управление на стреса и цялостното здраве.
Тя може да ви помогне да успокоите физиологията си, без да правите съзнателни усилия, и това може да облекчи стреса от ума ви.

Музиката също може да повдигне настроението ви, да забави дишането ви и да създаде други промени, предизвикващи стрес.

ЙОГА зона

Йога е чудесна добавка към вашия сеанс

Заедно ще се опитаме да разберем какво представлява йога и как всеки един от нас може да започне да практикува специално подбраните упражнения за начинаещи. Независимо дали сте напълно нов в света на йогата или тренирате и се интересувате от години.