Пилатес

ЙОГА зона

Какво е пилатес ?

Това е система за физическо натоварване, разработена от Джоузеф Пилатес, роден в Мьонхенгладбах, Германия.
От дете той започва да изучава две различни форми на физически упражнения: източна и западна, като обръща сериозно внимание и на йога.
През първата половина на ХХ век, Пилатес разработва система от упражнения, които са предназначени за укрепване на човешкия ум и тяло.
Той вярвал, че психическото и физическото здраве са взаимосвързани.

ЙОГА зона

Защо Пилатес ?

Намалява стреса

Продължавайки в полза на осъзнаването на тялото, фокусът навътре и използването на дъх от Пилатес могат да регулират нервната система. Това от своя страна може да ви изведе от режима борба или бягство, да понижи кортизола и да намали стреса с течение на времето.

Намалява болките в гърба

Пилатес насочва по -дълбоките коремни мускули и тазовото дъно към свиване и освобождаване - истински знак за сила. Тези мускули работят като скоба за повдигане и поддържане на органите, за защита и стабилизиране на гърба

Повишаване на мускулатърата

Практиката е известна със своя акцент върху сърцевината - центъра на тялото, от който произтичат всички движения. Ядрото е всички околни мускули на тялото, които са укрепени и гъвкави, поддържат и стабилизират.

Развива осъзнаване за тялото

Пилатес е практика ум-тяло, която подобрява проприоцепцията или осъзнаването на тялото. Вниманието навътре и способността да се съсредоточите върху усещанията в тялото си повишават осъзнаването на комфорта или болката, емоциите и заобикалящата ви среда.

ЙОГА зона

Пилатес е ключа

Това е метод, който може да бъде лесно адаптиран към нуждите и физическото състояние на всеки човек. Модификацията е ключът към успеха. Всички упражнения са разработени с модификации, които могат да направят една тренировка безопасна и предизвикателна за човек на всяко ниво.

ЙОГА зона

По-здраво тяло с пилатес

Редовното практикуване напряга преди всичко ядрото на тялото ни и коремните мускули. Упражненията помагат в изравняването на пропорциите на всяко едно тяло, както и разграждането на подкожните мазнини. Стягането на гърба може да облекчи болки, които ви мъчат от години. Контролираното и осъзнато изпълнение на техниките пилатес заздравяват и укрепват мускулатурата. Упражненията могат да се изпълняват вкъщи и не изискват допълнителни уреди, нито натоварват стави ви. Пилатес ни помага да се фокусираме върху дъха, позицията на тялото и вътрешната концентрация. Метода е отлично допълнение за всякакъв друг спорт.

ЙОГА зона

Равномерна мускулатура

Упражненията ще ви дадат гъвкавост като в същото време ще разработите и мускулна сила и издръжливост. Един от ключовите елементи, които отличават Пилатес от други форми на упражнения е, че той развива равномерно всички наши мускули, докато повечето спортове развиват един конкретен набор от мускули. Гъвкавостта може да бъде постигната само ако всички мускули, големи и малки, са равномерно развити. Пилатес е добре за всички, независимо от тяхната възраст и ниво на фитнес, като упражненията могат да бъдат адаптирани към всеки отделен орган. Практиката ви прави по- хармонични с тялото си, така че да сте наясно с това как да изпълнява ежедневните задачи по начин, който защитава както и развива организма ви.

ЙОГА зона

Видео упражнения

ЙОГА зона

Пилатес и Йога вървят ръка за ръка.

Йога означава единение. Санскритската дума има много значения: да се обединят, да се съединят, да се завърши(финализира) . Когато ние практикуваме редовно йога, ние обединяваме нашия ум, тяло и дух.