Йога за Бременни

Йога за Бременни

Йога по време на бременност

Бременността е идеалното време да започнете с йога. Позите за начинаещи са по-прости, отколкото повечето хора си представят и вие също така ще се срещате с други майки в класовете, които посещавате. Ще започнете внимателно и бавно. Слушайте инструктора и обръщайте внимание на това, което тялото ви ви казва. Йога позите обикновено са предназначени да се разтегнете, не да се напрягате. Ако чувствате болка и дискомфорт, спрете това, което правите.

Мислено позволете на тялото си да се разтегне или удължи по време на позите, а не го задължзвайте или форсирате към постигане на максимален резултат. Останете спокойни и дори изберате кратка почивка, между упражненията. Вземете една бутилка вода с вас, за да пийнете, ако се чувствате жадни. Също така, опитайте се да се яде лека закуска един час или два, преди да посетите йога за бременни клас.

Йога за Бременни

Защо Йога за Бременни ?

Поддържа вашето променящо се тяло

Пренаталната йога е предназначена да подкрепи промените, които се случват в бременното тяло.

Облекчава общите оплаквания по време на бременност

Пренаталната йога може да бъде лек за това, което ви боли, ако страдате от обичайни дискомфорти при бременност, като болки в кръста, гадене, безсъние, главоболие, задух и синдром на карпалния тунел.

Насърчава връзката с вашето бебе

Дори актът да ходите на пренатален час по йога веднъж (или повече) всяка седмица е нежно напомняне да отделите време от натоварения работен и домашен живот, за да се грижите и да се свържете с вашето растящо бебе.

Насърчава сприятеляване с други майки

Едно от най -големите предимства на пренаталната йога може да бъде присъединяването към общност с други бъдещи майки. Ходенето на йога клас се превръща в група за подпомагане на бременността, където жените се свързват с други жени, които правят същия избор и промяна в начина на живот.

Йога за Бременни

Споделете вашите притеснения

Споделете с вашия лекар или акушерка, идеята да започнете упражнения по йога за бременни или каквато и да е форма на упражнения, докато сте бременна, особено ако тя е нов вид, който не сте практикували преди. Можете също така да говорите с вашия инструктор по йога за всички ваши притеснения.

Най-доброто време да започнете йога, ако никога не сте го и преди е през второто тримесечие, след около 14 седмици.

йога упражнения
ЙОГА зона

Научете повече за медитация

Медитацията е проста практика, достъпна за всички, която може да намали стреса, да увеличи спокойствието и яснотата и да насърчи щастието.

ЙОГА зона

Музика за практикуване на йога​

Музиката има много прекрасни ползи за управление на стреса и цялостното здраве.
Тя може да ви помогне да успокоите физиологията си, без да правите съзнателни усилия, и това може да облекчи стреса от ума ви.