Йога за Начинаещи

ЙОГА зона

Йога за начинаещи - откъде да започнем?

Тук ще се запознаете с вскякакъв вид йога, включително и йога за начинаещи. Заедно ще се опитаме да разберем какво представлява йога и как всеки един от нас може да започне да практикува специално подбраните упражнения за начинаещи. Независимо дали сте напълно нов в света на йогата или тренирате и се интересувате от години, редовното практикуване ще се отрази невероятно на физическото ви състояние.

ЙОГА помага на практикуващия в няколко много важни аспекта: подобрава нашата гъвкавост, издръжливост и концентрация. Чрез редовно практикуване ние опознаваме нашето тяло. Всяка една от йога позите, наречени асани, натоварва различна група мускули, но чрез комбиниране на правилно дишане и максимална концентрация, практикуването на йога ще отвори пред вас врати, който не сте подозирали, че съществуват.

ЙОГА зона

В йогата няма правила

Всеки от нас сам усеща кога е достигнал границите си и кога трябва да засили или намали напрежението. Ваштето тяло е най- доброто мерило за това колко дълбоко сте влезли във всяка поза. Избягвайте болката и винаги се навеждайте или разтягайте докато сте в контрол над позата.

ЙОГА зона

Йога по всяко време

ЙОГА трябва да се практикува възможно най- често, като тези упражнения за начинаещи са подходящи за изпълнение по всяко време. Има различни практики, като например сутрешни или вечерни тренировки, в зависимост от свободното време. Сутрин препоръчителни са по- интензивни натоварвания, докато вечер е момента за пранаяма или упражнения свързани повече с контрола над дишането.

ЙОГА зона

Защо Йога ?

Подобрява силата, баланса и гъвкавостта

Бавните движения и дълбокото дишане увеличават притока на кръв и загряват мускулите, докато задържането на поза може да изгради сила.

Благоприятства здравето на сърцето.

Редовната практика на йога може да намали нивата на стрес и възпалението в цялото тяло, допринасяйки за по-здраво сърце. Няколко от факторите, допринасящи за сърдечни заболявания, включително високо кръвно налягане и наднормено тегло, също могат да бъдат преодолени чрез йога.

Помага за облекчаване на болки в гърба

Йога е толкова добра, колкото и основното разтягане за облекчаване на болката и подобряване на подвижността при хора с болки в кръста. Американският колеж на лекарите препоръчва йога като първа линия за лечение на хронични болки в кръста.

Отпуска ви, за да ви помогне да спите по -добре.

Изследванията показват, че последователната рутинна йога преди лягане може да ви помогне да влезете в правилното мислене и да подготвите тялото си за здрав сън

ЙОГА зона

Видео с йога упражнения за начинаещи

Не се страхувайте да опитате, дори и да не успеете в първата си тренировка. Никой не очаква резултати след едно натоварване. Бъдете постоянни в практикуването на йога упражнения за начинаещи.

ЙОГА зона

Опитайте и вие

Именно затова има и йога за начинаещи! Опитайте сами и ще се убедите, колко полезно може да бъде практикуването на йога. Милиони хора по света, независимо от възраст, пол или местоположение се опитват ежедневно да станат по- добри практикувайки йога. В хола, на двора или където намерите свободно място, вие можете да започнете с упражненията. Трябва ви воля и дисциплина. Напреднали или начинаещи, всеки от нас може да отдели 15 минути на ден, за да забави препускащите мисли, да се фокусира върху ритама на дишане и да се заеме с упражениета за начинаещи в йога, предложени тук.

йога за начинаещи
ЙОГА зона

Йога и Медитация вървят
ръка за ръка.

Медитацията е проста практика, достъпна за всички, която може да намали стреса, да увеличи спокойствието и яснотата и да насърчи щастието.

ЙОГА зона

Музика за практикуване
на йога

Музиката има много прекрасни ползи за управление на стреса и цялостното здраве.
Тя може да ви помогне да успокоите физиологията си, без да правите съзнателни усилия, и това може да облекчи стреса от ума ви.

Музиката също може да повдигне настроението ви, да забави дишането ви и да създаде други промени, предизвикващи стрес.